8 februari 2020
14:00

Referat: IFK Klagshamn - AIF Barrikaden

Startelva: Filip – Viktor T, Mattias, Ghafur, Pontus – Alex, Shershah, Anton , Oskar – Siseko, Simon A

Avbytare var Henke som kom in redan efter 12 min som mittback sedan Mattias dessvärre skadat sig, lagom till sin skidsemester :(, och spelade sedan resten av matchen i den positionen, Milad som spelade innermittfältare sista halvtimmen och Morteza som spelade vänster yttermittfältare sista 18 minuterna.

Ett ungt Klagshamn lät oss inte låna bollen särskilt mycket första 10 utan spelade ett kvickt och fantasifullt passningsspel där vi hade lite svårt att få tag i dem. Med tanke på att de nästan bodde på vår planhalva så skapade de förhållandevis lite men de gjorde dock ett ledningsmål i den 8:e min. Ett skott som gick ribba och ner rakades sedan in i tomt mål från nära håll.

Efter 10-12 min började vi så sakta flytta fram positionerna och jämnade ganska snabbt ut spelet och i den 17:e min kvitterade på en snabbt igångsatt kontring där Simon frispelade Siseko som gjorde ett säkert avslut förbi den mötande målvakten. Efter det började vi faktiskt ta över matchen med långa sekvenser där det var de som slog ifrån sig. Vi tog också ledningen med 2-1 efter ett riktigt superanfall som slutade med att Simon på sedvanligt kraftfullt sätt tog sig ner på kortlinjen varifrån han slog ett inlägg som Oskar vid bortre stolpen nickade in nära krysset.

Därefter jämnade spelet ut sig lite igen men vi var fortfarande det spelmässigt något bättre laget under en väldigt chansfattig period. Precis mot slutet vaknade Klagshamn till liv och började surra runt på vår planhalva ungefär som i början och på övertid var de också ytterligt nära att kvittera. Bollen hamnade efter en frispark hos en spelare som kom helt ren med Filip som dock räddade avslutet med en fantastisk reflexräddning till hörna. På den hörnan hamnade bollen efter lite desperata försök till rensningar från vår sida hos en kille som med tomt mål framför sig lyckades skjuta i stolpens utsida från bara 3-4 meters håll.

Andra halvlek blev lite chansfattigare. Klagshamn hade väl ett lite större bollinnehav och bollen var väl mest på vår planhalva men vi låg bra i våra defensiva positioner både individuellt och som lag och när vi kontrade såg det väldigt ofta farligt ut. Tyvärr tog vi efter fint startade anfall lite konstiga beslut när vi började närma oss straffområdet vilket flera gånger ledde till missförstånd. Det första riktigt fina läget att göra mål efter paus var vårt när Alex i den 61:a min snodde bollen ute vid sidlinjen, tog sig ner på kortlinjen, passade snett inåt bakåt till Siseko som från en liten bit in i straffområdet helt omarkerad tog i för kung och fosterland men det stenhårda skottet gick en bra bit över.

I mitten av halvleken började de skapa en knippe halvchanser och också ett friläge där Filip än en gång gjorde en jättefin reflexräddning till hörna. Därefter tog vi över lite igen men tog åter en hel del dåliga beslut när vi närmade oss mål. Precis som i första halvlek gjorde de en stark avslutning sista 5-7 minuterna och i den 87:e min var man beredd att anteckna en förarglig sen kvittering när de hade ett fint anfall där avslutaren var förtjänt av ett mål när han ur halvdålig vinkel sköt förbi Filip med ett välavvägt skott som med en viss skruv såg ut att gå i mål men tog i stolpens insida innan vi efter lite kalabalik lyckades rensa undan bollen.

Fem minuter senare kunde vi när domarens pipa ljöd för sista gången konstatera att vi tagit en fin skalp även om detta inte alls var ett toppat Klagshamn.

Det rättvisa i resultatet kan väl kanske diskuteras. Sett över hela matchen var det rätt lika spelmässigt men Klagshamn missade ju de flesta heta målchanserna i form av två stolpskott plus två frilägen där det dock var Filips skicklighet mer än deras oskicklighet som gjorde att det inte blev mål och målvakten bör ju också räknas vid bedömningen av lagen.

Vi gjorde i vart fall en väldigt gedigen insats totalt sett med ett framför allt slående disciplinerat spel. Många var bra och ingen dålig men jag måste ju ändå nämna en speciellt utöver Filip. Henke var FRUKTANSVÄRT bra! Han klev fram strålande på varenda boll och vann precis alla närkamper och de var många! Hade därutöver ett helt felfritt passningsspel. Spelade med en enorm auktoritet.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 3-5 Avslut på mål: 5-8 Avslut utanför: 3-4 (inga alls i första halvlek, det måste väl hända så där en gång på tusen).